Voeding

Door samen met de kinderen bezig te zijn met voeding en de bereiding ervan, voelen ze zich verantwoordelijk en wordt de zelfstandigheid op natuurlijke wijze gestimuleerd. We zorgen ervoor dat het eten op een aantrekkelijke manier wordt aangeboden, zodat het uitnodigt om op te eten. In het kindercentrum is een keuken aanwezig. Er wordt regelmatig samen met de kinderen gekookt of gebakken, zoals bananenpannenkoeken en verschillende soorten soep. We betrekken de kinderen bij het snijden van groentes en fruit, maar ook bij het dekken van de tafel, het uitkiezen van het beleg en het tellen van bekers en borden. 

We kiezen voor bewuste voeding, dit houdt in dat wij zoveel mogelijk kijken naar waar het product vandaan komt en wat erin zit. Voeding moet in onze ogen voedend zijn in plaats van vullend. Daarom kiezen wij voor volkoren producten met veel vezels en bieden wij zoveel mogelijk suikervrije voeding aan.

Gedurende de dag zijn er meerdere eet- en drinkmomenten die wij met elkaar beleven. Het zijn waardevolle en gezellige groepsmomenten en vinden gezamenlijk plaats aan tafel. Er is ruimte om met elkaar te praten, kinderen leren naar elkaar luisteren, moeten soms even op hun beurt wachten en genieten ondertussen van het eten en drinken. Alles wat kinderen zelf kunnen doen, mogen ze zelf doen en waar nodig, helpen we een handje. 

Producten

We maken gebruik van duurzame producten met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Onze schoonmaakmiddelen en verschoningsproducten kiezen we bewust met aandacht voor mens, dier en natuur.