Outdoor BSO

Vanaf maandag 1 juli 2024 opent Kindercentrum In Bloei haar deuren voor kinderen vanaf 4 jaar. BSO In Bloei is een zogeheten outdoor BSO met de natuur, creativiteit en kleinschaligheid als kernwaarden, zo staat alles bij ons in het teken van beleven en doen. 

Natuur
Ravotten in de bosjes, wroeten met je handen in de aarde, de moestuin onderhouden, vogels spotten, sporen zoeken, hutten bouwen en bomen herkennen. We hebben toffe materialen zoals Sticklets, slacklines, vergrootglazen, verrekijkers en zakmessen (altijd onder begeleiding).

De natuur als pedagoog is en blijft een uitgangspunt van Kindercentrum In Bloei. 

Creativiteit
Ook komt onze kernwaarde creativiteit terug op de BSO. We nodigen de kinderen uit om buiten aan de slag te gaan met creativiteit, we hebben een knutsel trolley die de kinderen zelf mee kunnen verplaatsen waar ze aan de slag willen. Natuurlijk volgen we de kinderen in hun behoefte, buiten is geen must, maar een uitnodiging. 

Lekker chillen!
Natuurlijk beschikken we ook over boeken en bordspellen, zodat de kinderen heerlijk kunnen chillen in de leeshoek. Ook hebben we in de hal een bouw- en huishoek ingericht om lekker te spelen.

Verbinding
Verbinding tussen jong en oud blijft voor ons een belangrijke kernwaarde. De kinderen hebben in de hal en in de tuin de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Ook kunnen kinderen elkaar of de begeleider helpen, vanuit hun eigen wens en talent. 

Kleinschaligheid
BSO is Bloei is een kleinschalige BSO waar veel aandacht is voor ieder kind. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen.

Praktische Informatie

Bij BSO In Bloei hanteren we drie verschillende contractvormen:

  • BSO Inclusief (alle 52 weken)
  • BSO Exclusief (40 schoolweken zonder vakanties)
  • Vakantie-BSO (12 weken, alleen vakanties)

De tijden die afgenomen kunnen worden (combinatie mogelijk):

  • Korte dagen: 14.00/14.15 -18.00 uur
  • Lange dagen: 12.00-18.00 uur 
  • Vakantiedagen: 7.00-18.00 uur

Geïnteresseerd?

Mochten jullie interesse in de outdoor BSO, dan zijn jullie van harte welkom voor een rondleiding. Ook voor vragen zijn we altijd bereikbaar, neem gerust contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@kindercentruminbloei.nl. 

Peuterochtend

Op dit moment zijn we nog in een oriënterende fase om een (outdoor) peuterochtend op te zetten. Houd onze website en socials in de gaten voor de ontwikkelingen. Mochten jullie interesse hebben, neem dat gerust contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@kindercentruminbloei.nl.